Waterpret als afwisseling

Ik geloof er heilig in.. af en toe moet je je horizon een beetje verbreden en nieuwe dingen proberen. Omdat mijn beste vriendin Annemiek op 4 juni jarig is, (ik zal maar niet vertellen hoe oud ze wordt, want het doet nu al zeer…) nam ik haar gisteren mee voor een dagje waterpret. Wij vinden het altijd leuk om, wanneer één van ons jarig is, een dagje samen op pad te gaan en iets nieuws te proberen.

Zo hebben wij in een spontane bui ongeveer 3 jaar geleden eens bedacht om een road trip te gaan doen door Europa. Eén van de belangrijkste onderdelen zou dan een week in Frankrijk zijn. Om daar naar een surfkamp te gaan, waar we dan vervolgens (natuurlijk) top surfers zouden gaan worden met een weekje les. Helaas is die road trip er niet van gekomen en daarmee kom ik direct op de activiteit van gisteren.

Enthousiast als dat ik was, heb ik bij Beachbreak in Noordwijk een surf les voor ons geregeld. Dolblij was Annemiek toen zij hoorde dat dit de activiteit voor vandaag was. Na een uurtje in de auto kwamen wij aan bij de surfschool, waar wij al gauw tot de ontdekking kwamen dat het water akelig stil was. Hmm… hoe zouden we surf les krijgen zonder golven? Helaas, helaas, helaas… de vriendelijke heren van de surfschool wilden graag blazen om golven te maken maar dit had helaas geen effect. Kortom: geen surf les voor ons.

Toch een beetje teleurgesteld kregen wij als alternatief de optie om te gaan suppen (Stand Up Padling).  Gelukkig werd het dus toch nog een gezellige middag met 3 privé instructeurs en een aantal supboards. Aan het eind van het eerste uur hebben wij toch nog wat surftechnieken geleerd, op de kant, om vervolgens (door elkaar aan te duwen in het water) echt te gaan proberen in het water zonder golven. Dit voelde bij ons beide toch al helemaal top en hebben nu de knoop doorgehakt om volgend jaar toch eindelijk eens op surfkamp te gaan!

Leuk om eens een andere sport te doen als alternatief op al dat rondjes rennen. Hoe is jullie ervaring met surfen en suppen? En heb jij toevallig nog leuke tips voor ons idee om eens op surfkamp te gaan? Mocht je zelf nou een lesje willen nemen, kijk dan eens op ticketveiling via deze link voor een goedkoop lesje :).

Let me know!

By Simone

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *