Waarom een racefiets?

Niet omdat ik de nieuwe Dumoulin wil zijn.
Niet omdat ik de outfits super sexy vind.
Niet omdat ik graag een berg op wil fietsen.
Niet omdat ik een snelheidsduivel ben.
Niet omdat ik dol ben op zadelpijn.
Maar wél omdat ik mee ga doen aan een triathlon!

 

Nadat ik “de marathon van mijn leven” had gelopen kwam de after race dip.  Onder veel sporters van ons wellicht wel bekend na het behalen van een grote prestatie. Mijn manager op werk omschreef het als: “Je hebt last van een kampje“. Ken je dat gevoel nog..? Toen je op de basisschool zat en een jaar lang toe leefde naar het schoolkamp in groep 8? En toen het voorbij was je verdrietig en sip was omdat je niets meer had om naar uit te kijken?

Nou ik kan je vertellen, ik had geen last van een kampje maar een enorm kamp haha!
Wat moest ik nu met mijn leven? Na maanden van trainen en toeleven naar die ene dag.
Wat blijkt nu? Ik ben gewoon iemand die doelen nodig heeft. Dit komt in alles naar voren. Zo heb ik op mijn koelkast ieder jaar een lijst met dingen die ik graag wil doen dat jaar. Denk aan: het kopen van een vaatwasser, het lopen van de marathon, het eten in een sterrenrestaurant en nu dus ook een nieuw doel!!
Meedoen aan een Triathlon!

Op dit front ben ik nog maar een beginner en heb ik dan ook gekozen voor de kleine variant, namelijk een-achtste. Dit betekent dat ik 500 meter ga zwemmen, gevolgd door 20 kilometer fietsen en 5 kilometer hardlopen. Sinds september 2017 speel ik al met het idee en na de marathon denk ik ook oprecht dat ik het kan!

Om dus met mijn trainingen te kunnen starten heb ik alle benodigde gear moeten aanschaffen om hier een succes van te maken. Een trisuit, hardloopschoenen en zwembrilletje zijn niet zo spannend maar een racefiets…?! Na weken van struinen over marktplaats en internet heb ik er gisteren 1 op de kop weten te tikken voor een leuk prijsje. Deze blauw met gele rakker van Gazelle moet mij dus minimaal 20 kilometer vooruit gaan brengen en het liefst nog snel ook!

Nu de gear zo goed als compleet is kan het trainen voor mijn eerste Triathlon echt beginnen.
Daarom heb ik mij gisteren ook maar direct ingeschreven voor de 33e Politie Triathlon op Zaterdag 8 september in Spijkenisse.
De gezonde spanning en kriebels gieren weer door mijn lijf!
Op naar veel veilige kilometers op mijn blauwe rakker :).

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *