Verborgen keukenprinses…. NOT

Je kent het wel.. die mensen die het leuk vinden om te koken. Dan zie je de lekkerste gerechten voorbij komen met zo’n mooie tutorial erbij waarvan je al snel denkt: “owww beetje zout, scheutje dit, takje dat”. Dat kan ik ook!

HAHA! Zo iemand ben ik dus niet. Ik vind het heerlijk om nieuwe gerechten te proberen maar dan vooral te proberen door het in mijn mond te stoppen en nieuwe smaken te proeven. De bereiding laat vanaf mij kant zeker nog wat te wensen over. Ach ja.. je hebt kookpaarden en eetpaarden.. of wacht?!?
Zo ging het spreekwoord niet. Anywayss.. ik ben niet echt een keukenprinses en ben daar helemaal oké mee.

Maar omdat ik wel een stiekeme foodie ben en goed kan genieten van lekker eten, verzamel ik graag mensen in mijn omgeving die het talent wel hebben om een leuk gerecht te verzinnen wat dan ook nog eens lekker smaakt.

Leuk dus om via deze weg eens lekker met de eer van een ander op te strijken en zo nu en dan (eens in een blauwe maandag) mijzelf te verplichten ook eens verder te kijken dan het Knorr wereldgerecht (nu alweer trek in burrito’s, lasagne, taco’s en risotto… eerlijk is eerlijk.. ’t is ook gewoon lekker!).

Bij deze daarom ook het eerste receptje: een bladerdeeg taart met alles dat lekker is erin als vulling!

 

Officiële  benaming: Krokante champignontaart met gerookte kip

Ingrediënten:
6 eetlepels olijfolie
2 bakjes champignons ((a 250 g), in kwarten)
125 ml crème fraîche
200 g gerookte kipfilet (in blokjes)
2 eieren
1 theelepel kerriepoeder
2 eetlepels tijm
1 pak filobladerdeeg ((diepvries), ontdooid)
2 teentjes knoflook

What to do?

  •  Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote koekenpan en bak de champignons op hoog vuur in 5 minuten bruin.
  • Voeg de knoflook toe.
  • Laat al het vocht verdampen.
  • Schep de crème fraîche door de champignons en neem de pan van het vuur.
  • Roer de gerookte kip en de eieren door het champignonmengsel.
  • Breng op smaak met kerrie, tijm, zout en peper.
  • Neem het ontdooide deeg uit de verpakking en vouw de vellen voorzichtig uit.
  • Smeer de bovenkant van elk deegvel met een kwastje in met de rest van de olie.
  • Leg drie deegvellen in de springvorm met de ingevette kant naar boven, laat ze steeds iets verspringen en ruim over de rand hangen.
  • Leg nog twee keer drie deegvellen in de vorm zodat een gesloten deegbodem ontstaat.
  • Verdeel het champignonmengsel over de deegbodem.
  • Vouw het overhangende deeg losjes over de vulling terug.
  • Verfrommel het laatste deegvel en bedek er, ook met de ingevette kant naar boven, de rest van de taart mee. Bak de taart in de oven in 25-30 minuten goudbruin en knapperig.
  • Serveer de champignontaart (lauw)warm.

Tot slot: rond het geheel af met de juiste dosis liefde voor een heerlijke maaltijd.

Credits keukenprins(ses): Sander

Tasted: By Simone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *