Een vroege wekker en een beetje Alain Clark

Yes, vandaag heb ik het geprobeerd. Ik heb namelijk mijn wekker vrijwillig gezet om 06:00 uur ‘s ochtends om voor het eerst van mijn leven nog voor ik richting werk vertrek, te gaan hardlopen. Al meerdere keren heb ik gehoord dat dit goed is voor je lijf en conditie dus vond ik dat ik dit een keer moest gaan proberen.

Ik kan je vertellen dat het mij vanochtend zwaar viel om er eerder uit te gaan. Mijn bedje is toch altijd wel lekker warm. In de aanloop (haha) naar de marathon heb ik het meerdere pogingen gegeven maar hielpen de kou en de donkere dagen niet echt mee om eruit te komen. Nu dat de dagen weer langer worden en het zonnetje eerder doorbreekt vond ik dat het toch een serieuze kans moest geven.

Zo gezegd zo gedaan!

Uiteraard deed het zeer en dacht ik direct wáááááááárom?!? Maar ik ben er uit gegaan. Direct al trots dat ik karakter heb getoond en mij aan mijn woord heb gehouden. Als typisch avondmens moet ik toegeven dat het zo slecht nog niet is om in de ochtend een rondje te rennen.

Samen met Alain Clark (in mijn oren) heb ik een heel relaxed rondje gemaakt. Het was nog heerlijk koel en rustig buiten, waardoor ik sneller in mijn hardloop-bubbel kwam. Al bij het tweede nummertje wat in mijn oren klonk, namelijk; “release it” dwaalde mijn gedachten af naar een concert van Alain, dat ik samen met mijn vader heb bijgewoond. Direct moest ik aan de moves denken, die wij samen met alle andere toeschouwer, in de hele zaal, hebben mee gedaan.

Wat een sfeertje was dat!

Kortom: verzonken in gedachten vlogen de kilometers voorbij en liep ik een heerlijk rondje van 5km. Zonder last te hebben van mijn hooikoorts. Ik neem mijn medicijnen altijd in voor het slapen gaan en ik heb het idee dat dit bij een ochtendrun zeker een voordeel is.

Eenmaal thuis heb ik lekker gedoucht en ben fit en energiek mijn dag begonnen. Een klein inkak-momentje had ik om 3 uur ‘s middags. Wetende dat ik dus vanavond niet meer naar buiten hoef voor een training heeft mij heel de dag een goed gevoel gegeven.

Een positieve start van de dag, dus voor herhaling vatbaar!

Waar is het nou lichamelijk en conditioneel gezien allemaal goed voor? Ik heb werkelijk geen idee.. daar zal ik mij eens in verdiepen en in de toekomst een stukje over schrijven.

Heb je een idee? Let me know!

By Simone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *