Broodje ei maar dan anders..

Zondag is toch wel een van mijn favoriete dagen in de week.
Lekker uitslapen, de tijd nemen voor een goed ontbijtje, een beetje opruimen in pyjama en tot slot vaak de lange duur training.
Voor dat laatste hebben wij natuurlijk een goede bodem nodig. Om eens af te wijken van mijn standaard (lees: yoghurt met ontbijtgranen en aardbeien) heb ik het bovenstaande broodje vorige week gemaakt. De training en het broodje gingen er goed in! Hieronder het (super easy) recept!

Officiële benaming: Gevuld pistolet met ei

Ingrediënten wrap voor 2 broodjes:
2 afbak pistoletjes
2 eieren
1 eetlepel kruidenkaas
3 lenteuitjes
1/2 Rode paprika
geraspte kaas
(evt peper en zout)

What to do?

Verwarm de oven voor op 200 graden;
Snij de lente uitjes en paprika in kleine stukjes;
Kluts de 2 eieren in en kommetje;
Voeg de eetlepel met kruidenkaas toe;
Vervolgens voeg je de groente toe;
Meng het geheel goed en voeg naar eigen wens (veel ;)) geraspte kaas (en peper en zout) toe;
Wanneer dit goed gevuld is gaan we aan de slag met de pistoletjes;
Snij de pistoletjes in een V-vorm vanaf de bovenkant en haal de bovenste laag eraf;
Hol het broodje uit door met een vork de randjes los te trekken;
Let op dat je de wandjes niet te dun maakt anders mislukt je gerechtje;
Vervolgens vullen we de broodjes met het ei-mengsel;
Doe deze niet te vol want dan stromen ze bij het bakken over;
Bak de broodjes af voor ongeveer 25 minuten in de oven;

Tot slot: Schenk jezelf ook een glaasje verse sap in en je hebt een heerlijk ontbijtje!

Mocht je het lekker vinden kan je nog spekjes toevoegen of andere ingrediënten die je ook in een omelet zou doen.  🙂

Credits keukenprins(ses): Joehoeee dat ben ik zelf!

Tasted: By Simone 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *